Albert Einstein – Nettibisneksen legenda

Miksi Albert Einstein oli/on maailman paras nettibisneksen osaaja? Kaverin ajattelutapa oli täysin poikkeava – mä olen lukenut satojen muka verkkokingien blogipostauksia/kirjoja ja 99% niistä on täyttä shittiä (näin kauniisti sanottuna).

Jos sä tahdot olla nettibisneksen rockstara niin opettele ajattelemaan kuten Albert Einstein, vai mitä mieltä olet näistä? Tähän on kerätty vain muutamia kaverin nerouksia jotka pätevät tänäkin päivänä.

Alber Einstein – Johtava nettivisionisti

Nerous on 1% lahjakkuutta ja 99% kovaa työtä

Onneen ei ole oikoteitä, ei varsinkaan nettibisneksessä – Pelkkä lahjakkuus ei tee yhtään verkkosaittia, rakenna yhtään mainoskampanjaa tai monetisoi yhtään palvelua. Sillä ei rakenneta kivitaloja.

Rakkaus on parempi herra kun velvollisuus

Pelkän rahan takia asioiden tekeminen ei ole järkevää eikä yleensä johda kovinkaan kummoiseen lopputulokseen. Josset sä oikeasti tykkää siitä mitä sä teet niin tulokset on yleensä huomattavasti huonompia kuin silloin kun suhtaudut asiaasi intohimoisesti.

Älykkyyden mittari on taito mukautua

Erityisesti netissä asiat muuttuvat todella nopeasti, ne jotka eivät pysty äkillisesti muuttuneeseen tilanteeseen kuolevat pois. Netissä ei ole isoja ja pieniä, netissä on vain nopeita ja hitaita. Tilanteen muuttuessa tärkeintä ei ole surkutella tapahtunutta / miettiä miten epäoikeudenmukainen maailma on vai kohdistaa voimavarat asioihin joihin pystyy vaikuttamaan.

Kuka vain voi tietää, pointti on ymmärtää

Ei riitä, että opettelet asioita ulkoa (mikä on valitettavan yleistä nettimarkkinoinnissa) ja briljeeraat nippelitiedolla, paljon tärkeämpää on ymmärtää miksi näin on ja miten sitä tietoa voi hyödyntää/mukauttaa. Tieto on hyvä renki, mutta huono isäntä. Hieno koulutus ei tee vielä kenestäkään hyvää tekemään asioita vaikka se tuo valmiuksia siihen.

Josset kykene selittämään sitä 6-vuotiaalle, et ymmärrä sitä itsekään

Todellisen asiantuntijan tunnistaa kyvystä saada ihmiset ymmärtämään mitä ollaan tekemässä ja miksi, ei käsitteillä tai nippelitiedolla leveilemiseen.

Mikä on suosittua ei ole aina oikein, mikä on oikein ei ole aina suosittua

Tunnistat idiootin parhaiten lauseesta: ”No siks ku näin nää asiat on aina tehty”. Josset pysty perustelemaan itsellesi ja muille miksi asioita tehdään näin ja mitä hyötyä siitä on se on todennäköisesti hyödytöntä. Se, että kilpailijatkin tekevät samaa ei ole mikään perustelu.

Kukaan joka ei ole koskaan tehnyt virhettä ei ole ikinä tehnyt mitään uutta

Tekevälle sattuu ja virheitä tulee, tärkeämpää kun virheiden välttely on niistä oppiminen. Virheitä ei pidä pelätä, koska niistä saatava tieto on kaikkein arvokkain pääoma. Hankalempaa kun ymmärtää miten asioita tehdään on ymmärtää miten niitä ei pitäisi tehdä. Fiksu kääntää virheet hyödyksi tulevaisuudessa ja hankkii niistä täysin uutta pääomaa.

Hulluutta on se, että tekee samat asiat uudestaan ja odottaa eri tuloksia

Kuten yllä todettiin se ei ole tyhmä joka tekee virheen, vaan se joka järjestelmällisesti toistaa sitä ja uskoo että asiat kääntyvät parempaan päin ilman asioiden muuttamista. Verkkotekemisessä valitettavan yleistä.

Ainoa asia joka haittaa oppimistani on koulutukseni

Fiksu ajattelee asioita oman maalaisjärjen mukaan, soveltaa oppimaansa käytäntöön, mutta ei pidä sitä ainoana totuutena ja osaa kyseenalaistaa. Maailmalla on paljon ”guruja” joiden status on hankittu muita referoimalla tietoa kyseenalaistamatta lainkaan ja suodattamalla sitä eteenpäin. Älä seuraa sokeasti ”guruja”.

Minulla ei ole erikoista lahjakkuuttaa, olen vain intohimoisen utelias

Kun työntää nenänsä joka paikkaan niin ehtii oppimaan paljon asioita mitä ei pitäisi tehdä, toinen puoli on se, että silloin voi tehdä jotain todella uniikkia ja ainutlaatuista mitä muut eivät ole keksineet tehdä.

Vain kaksi asiaa ovat äärettömiä: universumi ja ihmisten tyhmyys, enkä ole täysin varma universumista.

Älä koskaan aliarvioi ihmisten tyhmyyttä – Tyhmät ihmiset äänestivät George W. Bushin yhdysvaltain presidentiksi.

Et voi koskaan ratkaista ongelmaa ajattelemalla kuten sen luodessasi

Jos homma ei toimi, koita ratkaista ongelma ajattelemalla eri tavalla.

Informaatio ei ole tietoa

Teoria ei tuo tietoa, kokemus tuo. Varsinki nettibisneksen informaation tulva on valtava, kokemus erotella hyödyllinen tieto informaatiosta on avain menestykseen.

Kuka vain hölmö pystyy tekemään asioista isompia, monimutkaisempia ja rajumpia. Vaatii neroutta ja rutkasti rohkeutta tehdä asiat päinvastoin

Aamen. Perisynti kun koitetaan voittaa kauneuskilpailuja sen sijaan että keskityttäisiin tuloksiin. Loppupeleissä vain tulos ratkaisee.

Jatka tästä – Lisää hyviä vinkkejä löytyy vaikka kuinka!

  Lisää suosikiksi

7 kommenttia “Albert Einstein – Nettibisneksen legenda”

 1. Joonas Toivonen kirjoitti:

  Juhastahan on tullut varsinainen kaunokirjailija. Ehkä me tyhmät ihmiset opimme tästä jotain! :)

 2. Juha kirjoitti:

  Kerrankin kun kirjoitan lähes asiallisen blogipostauksen niin dislike :)

 3. toni kirjoitti:

  Ihan kiva posti.. Btw: Lupailit joskus jotain opasta pikavippikamppiksiin, miten niillä tehdään rahaa.. Koskas sellanen tulee ;)

 4. Uusimäki kirjoitti:

  Erittäin hauska kirjoitus. Internetissä kaikilla on mahdollisuus, kunhan olet tarpeeksi nokkela ja kekseliäs.

 5. Jepjep kirjoitti:

  Nokkeluudeksi ja kekseliäisyydeksi en kutsuisi Juhan toimintaa. Juha varastaa kuvansa luvatta ja maksutta:

  http://www.benrope.net/2011/12/luvatonta_kopiointia_ja_hakuko.html

 6. Ala-Harja kirjoitti:

  Komppaan Juhan kirjoituksia :)

 7. jouni kirjoitti:

  tosi hyvä kirjotus! tollaiset asiat olis hyvää muistaa jokapäiväsessä elämässä!

Jätä kommentti

Clicky Web Analytics

Clicky