Affiliate-ohjelman valinta

Koska blogini lukijakunta on vielä aikalailla giga-valovuosien perässä mun tasosta, niin joudun alottamaan ihan perusteista. Tarjoan tällä kertaa pieniä maistiaisia niistä kysymyksistä mitkä pitäisi esittää affiliate-ohjelmaa valitessa.

Millainen on hyvä affiliate-ohjelma

Yksinkertaisesti hyvä affiliate-ohjelma on sellainen, joka tuottaa riittävän määrän konversiota (tapahtumia) ja jossa komissio on sopivan kokoinen (mielellään enempi kun vähempi).

Keskeinen asia tietysti affiliate-ohjelmassa on rahan kierron nopeus, eli se miten nopeasti mainostaja maksaa laskunsa.

Miten etsitään hyvä affiliate-ohjelma

Kysy itseltäsi seuraavat kysymykset:

1) Onko tuote helppo ostaa?

2) Onko sivusto niin selkeä, että se konversoi kauppaa hyvin?

3) Onko brändi riittävän tunnettu kaupan tekemiseen netissä?

4) Onko hintataso sama / kalliimpi / halvempi kun kilpailijoilla?

5) Tarvitaanko tuotteen ostamiseen pitkä harkinta-aika?

6) Onko tuotteella kysyntää? (Google Trends, Adwords, foorumihehkutus)

7) Kuinka moni muu affiliate jo mainostaa tuotetta?

8) Tunnusluvut affiliate-järjestelmässä (esimerkiksi salaiset tunnusluvut meinaavat usein sitä, että kampanja menestyy hyvin)

9) Viimeisenä mutta tärkeimpänä: Uskotko itse tuotteeseen?

Tuossa peruspiirteittäin mun resepti hyvän affiliate-ohjelman etsimiseen.

Mikä on Suomen tämän hetken paras affiliate-ohjelma?

Koska kaikkia tietysti kiinnostaa tämä kutkuttava kysymys tämän hetken tuottavimmasta ja parhaasta affiliate-ohjelmasta, niin päätin julkaista vastauksen. Vastaus löytyy tästä.

  Lisää suosikiksi

4 kommenttia “Affiliate-ohjelman valinta”

 1. Nico kirjoitti:

  Kaikki tuo on totta. Voisi vielä lisätä, että kumppanuusohjelma kannattaa aina valittava sen perusteella mitä sivustosi käsittelee ja sitä mukaan mikä on saitin kävijäprofiili. Matkasivustolla toimii ebookers, hotels.com tai finnmatkat. Nämä ovat siis tälle saitille hyvin tuottavia ohjelmia. Samat ohjelmat eivät kuitenkaan tuota hyvin junnujen pelisaitilla, koska junnut tuskin tilaa matkoja.

  Ja komission suuruus ei ole kovin oleellinen vaan nimenomaan ohjelman konversio ja hyvä konversio muodostuu useasta tekijästä, mutta simppelisti näin -> kohdennettu liikenne + helppokäyttöinen saitti + tunnettu brändi + kilpailukykyiset hinnat = hyvä konversio. Lopulliseen tuottoon vaikuttaa affiohjelmissa jossain määrin myös esim iSales.

 2. Samuli Melanko kirjoitti:

  Lisäksi voitaisiin mainita, että kannattaa katsoa alan foorumeilta, mainitaanko mainostajalla olevan rästissä laskuja. Työskennellessäni aikoinaan TradeDoublerin kumppanituessa oli välillä tuskallisen puuduttavaa perustella maksujaan odotteleville kumppaneille, että TradeDoubler voi maksaa komissiot vasta vastaanotettuansa asiakkaaltaan maksusuorituksen.

  Lisäksi kannustaisin kumppaneita avoimeen nettikeskusteluun toistensa kanssa hyvistä ja huonoista affiliate-ohjelmista. Jostain syystä tyytymättömien kumppanien nettikeskustelut ovat tehokas tapa patistaa online-maineestaan huolta pitävät mainostajat maksupäätteelle :)

 3. TradeTrackerFI kirjoitti:

  Kiitokset hyvistä lisäyksistä. Yksi asia listaan voisi olla täydentävien tuotteiden etsintä.

  Hyviä esimerkkejä voisi olla:

  Jos sivusi on keskittynyt vaikka rahaa nopeasti -teemaan, voit tarjota lainojen ohella vaikka lisäduuniin tähtääviä tai omien tavaroiden myyntiin sopivia ohjelmia.

  Jos taas keskityt pääasiassa vaatteisiin, sopivat esimerkiksi aurinkolasit hyvin mukaan.

  Monesti näissä hieman erilaisissa kampanjoissa myös kilpailu on vähäisempää. Samaten ne tarjoavat jotain uutta kävijällesi – esimerkiksi hotellisaitin kävijä saattaa olla helpompi saada kiinnostuneeksi huoneistohotellista kuin viidennesstä samanlaisesta kolmen tähden hotellista.

 4. Mika Latvala kirjoitti:

  Hyviä vinkkejä. Ihmettelen tosin, että mistä ihmeestä johtuu etten ihan oikeasti tienaa affiliate-ohjelmista. Sivustolla on traffikkia 15-50 k kävijää kuukaudessa, mutta tradedoublerin bannerit eivät näytä kiinnostavan laisinkaan. Mitä on tehtävissä?

Jätä kommentti

Clicky Web Analytics

Clicky